Projekty
Denné menu 49. týždeň
Šaláty celý týždeň
Zeleninový s vykosteným kuracím stehnom
Zeleninový s nivou a opečenou slaninkou, jogurtový dressing (7)
Polievky celý týždeň
Vývar s rezancami (1,3,9)
Pondelok 1.12.2014
Šošovicová nakyslo (1,7)
BM: Kurací steak s oštiepkom a čučoriedkovou omáčkou, maslové zemiaky (7)
GM: Pikantné kuracie rezance v tortille, 1/2 hranolky, šalátik (1)
1. Prírodný bravčový rezeň, volské oko, ryža, kapustový šalát s červenou repou (1,3)
2. Pikantný kurací filet, americké zemiaky, uhorkový šalát (1)
3. Špenátové halušky so syrovou omáčkou (1,3,7)
Utorok 2.12.2014
Hríbová s mrvenicou
BM: Grilovaná tilapia s ovocnou omáčkou, zemiakové pyré (7)
GM: Bravčová kotleta plnená šampiňónovou plnkou, miešané zemiaky (1,3,7)
1. Spišské bravčové stehno na smotane, Naša knedľa (1,3,7)
2. Vyprážaný kurací rezeň plnený nivou a šunkou, varené zemiaky, mrkvový šalát (1,3,7)
3. Farebné cestoviny s omáčkou Quattro formaggi (1,3,7)
Streda 3.12.2014
Sedliacka (1)
BM: Kurací steak na šampiňónovom rizote
GM: Grilovaná bravčová panenka s gorgonzolovou omáčkou, hranolky (1,7)
1. Bratislavské bravčové plece, cestovina (1,3,7,9)
2. Kuracie prsia s brokolicou a syrom, ryža, šalát (1,7)
3. Hovädzí tokáň na červenom víne, ryža, šalátik z čínskej kapusty (1)
Štvrtok 4.12.2014
Polievka z hlávkovej kapusty (1)
BM: Hovädzie rezance na červenom víne, šunková ryža, šalát
GM: Bravčová roládka plnená mletým mäsom v paprikovej omáčke, cibuľkové zemiaky (1,3,7)
1. Moravský vrabec, kyslá kapusta, Naša knedľa (1,3,7)
2. Kuracie rezance so slaninou a nivou, 1/2 zemiakové plátky, 1/2 ryža (1,7)
3. Zvolenské zemiakové placky s kyslou kapustou a smotanou (1,3,7)
Piatok 5.12.2014
Brokolicová (1)
BM: Medajlónky z bravčovej panenky na dusenej zelenine so syrovou omáčkou (7)
GM: Pečený encián v lístkovom cestíčku, zeleninový šalát (1,3,7)
1. Vyprážaný bravčový rezeň, zemiakový šalát (1,3,7)
2. Kuracie prsia Ala Artemis, ryža (1)
3. Buchty na pare s jahodovým džemom a maslom (1,3,7)
Hľúzovkové menu
Príďte si vychutnať gurmánsku špecialitu vlastnoručne nazbieranú tento týždeň v Talianskom Piemonte. Hľúzovka alebo po česky lanýž je považovaná za najdrahšiu hubu a zároveň aj potravinu na svete. Menu je zostavené z čiernej aj bielej hľúzovky obsiahnutej v každom jedle. Jej aróma a chuť je nezameniteľná a zároveň silná už aj malom množstve a preto je vyhľadávanou pochúťkou gurmánov.
Pripravili sme pre Vás gastronomické menu z hľúzovky len v dňoch 28.11.od 12-23hod, 30.11., 1.12.
Predjedlo:
Teľací tatarák na Piemontský spôsob, zjemnený Grapou di Moscato,
servírovaný na chrumkavom toaste
Cena: 12 €
Polievka:
Zverinové consommé s domácou raviolou plnenou jelením mäsom
s hoblinkami hľúzovky
Cena: 6 €
Hlavné jedlo
Zemiakové knedlíčky plnené fondué z Talianskych syrov, preliate
šalviovým maslom a biele Alba hľúzovky
Cena: 13 €
Dezert:
Terinka z bielej čokolády so šupinkami 86% čokolády
s malinovým dipom a hľúzovkou
Cena: 8,50 €
Cena celého menu je 35 €
Denné menu 48. týždeň
Šaláty celý týždeň
Zeleninový šalát s kuracím steakom, cesnakový dressing (7)
Zeleninový šalát s vyprážanými syrovými kroketami a kyslou smotanou (1,3,7)
Polievky celý týždeň
Vývar s rezancami (1,3,9)
Pondelok 24.11.2014
Paradajková s ryžou (1)
BM: Grilovaný encián s brusnicami, varené zemiaky, šalátik (7)
GM: Bravčová panenka na krupkovom rizote so slivkovou omáčkou (1)
1. Bravčový rezeň naopak, miešané zemiaky, čalamáda (1,3,7)
2. Kurací filet so šampiňónovou omáčkou, ryža, hranolky, šalát (1,7)
3. Zapekané cestoviny so šunkou, brokolicou a nivou, červená repa (1,3,7)
Utorok 25.11.2014
Držková (1)
BM: Kurací steak s rizotom Pilaf
GM: Steak z bravčového karé s viedenskou cibuľkou a slaninkoku, zemiakové pyré, šalát (1)
1. Sviečková na smotane, Naša knedľa (1,3,7)
2. Kuracie rezance na mexický spôsob, ryža (1)
3. Vyprážaný karfiol, varené zemiaky, tatarská omáčka (1,3,7)
Streda 26.11.2014
Hrachová (1)
BM: Bravčová panenka na smotanovom špenáte, cuketovo-zemiakové placičky (1,3,7)
GM: Vyprážaný bračový rezeň s hríbovým prelivom, zemiakové pyré, miešaný šalát (1,3,7)
1. Cigánsky bravčový rezeň, ryža (1)
2. Kurací rezeň vo vajíčkovom obale, miešané zemiaky, cesnakový dressing (1,3,7)
3. Lasagne s mletým mäsom, šalát (1,3,7)
Štvrtok 27.11.2014
Krupková (1)
BM: Kurací steak s Green Pfeffer, americké zemiaky (1)
GM: Diabolské bravčové soté, 1/2 ryža, 1/2 hranolky, šalátik (1)
1. Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, Naša knedľa (1,3,7)
2. Belohorská kuracia rolka, ryža, šalát (1,7)
3. Vyprážané syrovo-šunkové rolky, cestovinový šalát (1,3,7)
Piatok 28.11.2014
Zemiaková s paprikou (1)
BM: Vyprážané rybacie kroketky, varené zemiaky, diabolská omáčka (3,7)
GM: Kurací steak zapekaný s bylinkami a nivou, zemiakové rösti (1,3,7)
1. Lahôdková sekaná, zemiakové pyré, kyslá uhorka (1,3,7)
2. Pečené kuracie stehno, ryža, kompót (1)
3. Zelené fazuľky na smotane, volské oko, varené zemiaky (1,3,7)
Denné menu 47. týždeň
Šaláty celý týždeň
Miešaný šalát s chrumkavým tofu (7)
Lososový šalát s toastom (1,3,4,10)
Polievky celý týždeň
Vývar s rezancami (1,3,9)
Pondelok 17.11.2014
ŠTÁTNY SVIATOK
Utorok 18.11.2014
Frankfurtská (1,7)
BM: Sezamové kuracie kúsky s provensálskou zeleninou, jasmínová ryža (11)
GM: Dračia pochúťka, rozmarínové zemiaky, šalát (1)
1. Hamburské bravčové stehno, Naša knedľa (1,3,7)
2. Kuracia roládka plnená mäsovou plnkou, zemiakové pyré, kompót (1,7)
3. Zemiakové šúľance s kyslou kapustou a slaninou (1,3,7)
Streda 19.11.2014
Zeleninový boršč (1,9)
BM: Kuracia roládka plnená mozzarellou a tekvicou podávaná na zelených fazuľkách (7)
GM: Bravčový steak s kapary a olivami, zemiakovo-zelerové pyré (1,7,9)
1. Husárska roláda, miešané zemiaky s cibuľkou, šalát (1,3)
2. Labužnícke kuracie prsia, ryža (1)
3. Halušky so syrokrémom a slaninou, zákvas (1,3,7)
Štvrtok 20.11.2014
Česká bramboračka (1,9)
BM: Kurací steak so slivkovou omáčkou, zemiakové muffiny (7)
GM: Bravčová panenka so sezamom a červeným korením, parmezánové zemiaky, redukcia z červeného vína (1,7,11)
1. Segedínsky guláš špeciál, Naša knedľa (1,3,7)
2. Vyprážaný kurací rezeň vo vínovom cestíčku, zemiakové pyré, šalát z čínskej kapusty (1,3,7)
3. Jablkovo-tvarohová žemľovka s čokoládovým toppingom (1,3,7)
Piatok 21.11.2014
Zeleninová s drožďovými haluškami (1,9)
BM: Bezlepkové cestoviny s cesnakom, sušenými paradajkami a pestom z medvedieho cesnaku (7)
GM: Restovaná pikantná bravčová pečeň v zemiakovej placke, šalát (1,3,7)
1. Bravčový závitok plnený kyslou kapustou a klobásou, varené zemiaky (1)
2. Kuracia rezanka, ryža, kapustový šalát s kukuricou (1)
3. Vyprážaný syr duo, hranolky, tatarská omáčka (1,3,7)
Denné menu 46. týždeň
Šaláty celý týždeň
Zeleninový šalát s bryndzou a slaninkou (7)
Šalát s vyprážanými kuracími nugetkami, smotanový dressing (1,3,7)
Polievky celý týždeň
Vývar s rezancami (1,3,9)
Pondelok 10.11.2014
Polievka z kyslej kapusty (1,7)
BM: Pikantné kuracie ragú s bielou fazuľou a zeleninou
GM: Hovädzie na burgundský spôsob, pečené zemiaky s maslom (1,7)
1. Hovädzia pečienka na slanine, ryža, šalát (1)
2. Kurací filet s nivovou omáčkou, 1/2 hranolky, 1/2 ryža (1,7)
3. Dusený špenát, volské oko, varené zemiaky (1,3,7)
Utorok 11.11.2014
Gulášová (1)
BM: Medovo-sezamové kuracie prsia, farebná paprika, ryža (11)
GM: Medailónky z bravčovej panenky s jablkovo-zázvorovým pyré, zemiakové rösti (1)
1. Pečená krkovička, kyslá kapusta, Naša knedľa (1,3,7)
2. Kurací filet so šunkou a syrom, kukuricová ryža, šalát (1,7)
3. Cestoviny s brokolicou, slaninkou a syrom v smotanovej omáčke (1,3,7)
Streda 12.11.2014
Polievka z fazuľkových strukov (1,7)
BM: Grilovaný losos s avokádovým dipom, varené zemiaky s maslom (7)
GM: Kurací steak s parmezánovou omáčkou, zelerové hranolky (1,7)
1. Prírodná bravčová kapsa plnená enciánom a slaninou, miešané zemiaky, čalamáda (1,7)
2. Rizoto z kuracieho mäsa so syrom, kyslá uhorka (7)
3. Zapekané zemiaky s bryndzou, cibuľou a slaninkou, červená repa (1,7)
Štvrtok 13.11.2014
Zemiaková s vajíčkom a kôprom (1,3,7)
BM: Kurací steak so škoricovo-pomarančovou omáčkou, pečené zemiaky, mrkvový šalát (7)
GM: Bravčová panenka na šošovicovom ragú (1)
1. Bratislavské bravčové plece, cestovina (1,3,7)
2. Kurací Gordon Bleu, zemiakové pyré, kompót (1,3,7)
3. Hovädzie dusené na korení, ryža (1)
Piatok 14.11.2014
Zelerová (1,7,9)
BM: Bezlepkové cestoviny so sušenými paradajkami, rukolou a parmezánom (7)
GM: Steak z bravčovej krkovičky zapekaný s enciánom a chilli, gratinované zemiaky (1,7)
1. Švajčiarsky bravčový rezeň, miešané zemiaky (1,3,7)
2. Kuracie soté ala Bažant, ryža (1)
3. Vyprážané plnené palacinky, varené zemiaky, šalát (1,3,7)
Denné menu 45. týždeň
Šaláty celý týždeň
Zeleninový s grilovaným kuracím steakom, diabolský dressing, toast (1,3,7)
Šalát s balkánskym syrom a olivami, bazalkové pesto, toast (1,3,7)
Polievky celý týždeň
Vývar s rezancami (1,3,9)
Pondelok 3.11.2014
Sedliacka (1,7)
BM: Kurací steak s mozzarellou a sušenou paradajkou, zemiakové placičky (3,7)
GM: Grilované bravčové karé s medom a ázijskou zeleninou, kari ryža
1. Bravčový rezeň so šampiňónmi a syrom niva, ryža, uhorkový šalát (7)
2. Pikantný kurací perkelt, tarhoňa (1,3,7)
3. Zemiaky nakyslo, domáca sekaná, chlieb (1,3,7)
Utorok 4.11.2014
Grécka šošovicová (1,7,9)
BM: Grilovaná treska s cesnakom a citrónovým maslom, pečené zemiaky (4,7)
GM: Bravčová panenka v pikantnej omáčke, špagety s parmezánom (1,3,7)
1. Hovädzie varené, kôprová omáčka, Naša knedľa (1,3,7)
2. Kuracie prsia marinované v jogurte, pučené zemiaky, miešaný šalát (1,7)
3. Zemiakové knedle plnené údeným mäsom, kyslá kapusta (1,3,7)
Streda 5.11.2014
Karfiolová (1,7)
BM: Kurací steak s citrónom a rozmarínom, maslová polenta, cvikľový šalát (7)
GM: Špíz Artemis, šunková ryža (1)
1. Čevabčičí s cibuľkou a horčicou, varené zemiaky (1,3,7)
2. Pikantné kuracie rezance v slanej palacinke, ryža, šalát z čínskej kapusty (1,3,7)
3. Bravčové soté Jäger, hranolky (1)
Štvrtok 6.11.2014
Hríbová (1,9)
BM: Kuracia roládka plnená enciánom a brusnicami, miešané zemiaky s cibuľkou (7)
GM: Bravčová panenka na grile s omáčkou Wasabi, 1/2 ryža, 1/2 hranolky (7)
1. Pikantný bravčový guláš s klobásou, Naša knedľa (1,3,7)
2. Kurací filet s broskyňou a syrom, ryža, mrkvový šalát (1,7)
3. Špagety s Boloňskou omáčkou a syrom (1,3,7)
Piatok 7.11.2014
Cesnaková
BM: Bezlepková lokša plnená kuracou pečeňou a cibuľkou, pečené zemiaky (7)
GM: Pečená krkovička na hríbových haluškách s parmezánom (1,3,7)
1. Bravčové karé na šampiňónoch, zemiakové pyré, šalátik (1,7)
2. Kuracie prsia plnené syrom a špenátom, ryža (1,7)
3. Vyprážané filé, slovenský zemiakový šalát (1,3,7)
Denné menu 44. týždeň
Šaláty celý týždeň
Šalát s kuracími stripsami, cesnakový dressing (1,3,7)
Zeleninový so syrom cottage, toast (1,3,7)
Polievky celý týždeň
Vývar s rezancami (1,3,9)
Pondelok 27.10.2014
Fazuľová na kyslo (1,7)
BM: Kurací steak so šunkou a volským okom, dusená zelenina (3)
GM: Diabolské soté, šampiňónová ryža, šalát
1. Hovädzia pečienka na slanine s lečom, ryža, kyslá uhorka (1)
2. Kuracie prsia v pažítkovej omáčke, zemiakové dukátiky, šalát z čínskej kapusty (1,7)
3. Farebné cestoviny s omáčkou Quattro formaggi (1,3,7)
Utorok 28.10.2014
Zemiaková s kôprom (1,7)
BM: Kurací steak so syrom Brie, sušenými paradajkami a balzamikovou omáčkou, pečené zemiaky (3,7)
GM: Grilovaná bravčová panenka, petržlenová zemiaková kaša, zelenina Julienne (7)
1. Bravčové výpečky, kyslá kapusta, Naša knedľa (1,3,7)
2. Kuracie nugetky v medovom cestíčku, zemiakové pyré, diabolský dressing (1,3,7)
3. Špenátové halušky s nivovou omáčkou (1,3,7)
Streda 29.10.2014
Hrášková s haluškami (1,3,7)
BM: Roládka z morčacieho mäsa plnená pórom podávaná s dusenou brokolicou
GM: Bravčová panenka so zázvorom a pečenými zemiakovými gnocchi (1,3,7)
1. Čiernohorský rezeň, varené zemiaky, šalát z hlávkovej kapusty s kôprom (1,3,7)
2. Kuracia roládka plnená slaninkou so smotanovou omáčkou, 1/2 zemiakové dukátiky, 1/2 ryža (1,7)
3. Hovädzí stroganov, ryža (1,7)
Štvrtok 30.10.2014
Hŕstková (1)
BM: Pečené kačacie stehno na dijonskej horčici so smotanovou omáčkou, špaldové domáce šúľance
GM: Bravčový steak s omáčkou z červenej cibule, tekvicové placičky (1,3,7)
1. Bravčový perkelt, maslové halušky (1,3,7)
2. Kuracie prekvapenie, miešané zemiaky, mrkvový šalát (1,3,7)
3. Zeleninové karbonátky, zemiakové pyré, pikantný dressing (1,3,7)
Piatok 31.10.2014
Zeleninová s pohánkou (9)
BM: Grilovaný encián s jablkovou omáčkou, zemiakovo-syrové muffiny (7)
GM: Bravčové medailónky na červenom víne s brusnicami a cibuľkou, domáce krokety (1,3,7)
1. Bravčové ražniči, varené zemiaky, šalát (1)
2. Kuracie prsia v tymiánovej omáčke, 1/2 ryža, 1/2 hranolky (1,7)
3. Hlivovo-šampiňónový perkelt, maslové halušky (1,3,7)
Denné menu 43. týždeň
Šaláty celý týždeň
Šalát s grilovaným enciánom a brusnicami (7)
Rukolový šalát s červenou repou a vajíčkom (3)
Polievky celý týždeň
Vývar s rezancami (1,3,9)
Pondelok 20.10.2014
Kapustová s klobásou (1,7)
BM: Kurací steak s ovocnou omáčkou z lesných plodov,pohánkové rizoto (7)
GM: Hovädzie so šípkovou omáčkou,pečené zemiaky s maslom (1,7)
1. Bravčové stehno na hrášku,tarhoňa (1,3,7)
2. Čarovné mäso, ryža, šalát (1,7)
3. Zemiakové gnocchi s hríbovou omáčkou a syrom (1,3,7)
Utorok 21.10.2014
Rascová s vajcom (1,3)
BM: Bezlepkové Boloňské cestoviny so syrom (7)
GM: Bravčová panenka s opraženou cibuľkou a slaninkou,gratinované zemiaky (1,7)
1. Sviečková na smotane,Naša knedľa (1,3,7)
2. Kuracie prsia s ananásom,cuketová ryža (1)
3. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom (1,3,7)
Streda 22.10.2014
Držková (1)
BM: Kurací Wok s bambusovými výhonkami,jasmínová ryža
GM: Grilovaný kurací steak na šafránovo-syrovej omáčke,americké zemiaky (1,7)
1. Sekaný rezeň so syrom,zemiaková kaša,čalamáda (1,3,7)
2. Kurací plátok v nivovej omáčke,ryža,hranolky (1,7)
3. Restovaná bravčová pečeň,ryža,kyslá uhorka (1)
Štvrtok 23.10.2014
Hrachová (1)
BM: Grilovaný losos v citrónovej omáčke,varené zemiaky (4)
GM: Grécky gyros,uhorkové tzatziki,hranolky (7)
1. Bravčové stehno na paprike,Naša knedľa (1,3,7)
2. Kurací rezeň v syrovom cestíčku,zemiakové pyré (1,3,7)
3. Hovädzí tokáň na červenom víne,ryža (1)
Piatok 24.10.2014
Paradajková s krutónami a syrom (1)
BM: Kuracie soté s ružičkovým kelom,miešané zemiaky
GM: Medailónky – Mäsový mix s grilovanými šampiňónmi,krokety (1,3,7)
1. Bravčové karé na srbský spôsob,varené zemiaky (1)
2. Pečené kuracie stehno,ryža,kompót (1)
3. Vyprážaný syr,hranolky,tatarská omáčka (1,3,7)
Denné menu 42. týždeň
Šaláty celý týždeň
Listový šalát s prosciuttom a bazalkovým pestom
Šalát s mozzarellou a cherry paradajkami (7)
Polievky celý týždeň
Vývar s mäsom a rezancami (1,3,9)
Pondelok 13.10.2014
Kysucká (1,7)
Bezlepkové: Grilovaný kurací steak s mozzarellou a sušenou paradajkou,polentová placka (7)
Gurmán menu: Pikantné hovädzie soté so slaninkou a paprikou,šunková ryža (1)
1. Zbojnícka bravčová kapsa,ryža,šalát z červenej kapusty (1,7)
2. Kuracie prsia vo vajíčkovom obale,zemiakové dukátiky,tatarská omáčka (1,3,7)
3. Kuracie rizoto s tekvicou a tymiánom (7)
Utorok 14.10.2014
Zemiaková nakyslo (1,7)
Bezlepkové: Bravčová panenka so syrovou omáčkou,pohánkové krokety (7)
Gurmán menu: Jelenie ragú,maslové halušky (1,3,7,9)
1. Pikantný hovädzí guláš,Naša knedľa (1,3,7)
2. Vyprážané vykostené kuracie stehno,varené zemiaky (1,3,7)
3. Francúzske zemiaky,červená repa (3,7)
Streda 15.10.2014 (1)
Vývar s pečeňovými haluškami (1,3)
Bezlepkové: Kurací steak,zeleninový kuskus,šalát
Gurmán menu: Bravčový steak na zelených fazuľkách,zelerovo-zemiakové pyré (1,7,9)
1. Plátok z bravčového mäsa,hríbová omáčka,miešané zemiaky (1,7)
2. Kuracie prsia ala Bažant,ryža,kompót (1)
3. Špenátové tagliatelle s mäsovými guličkami a parmezánom (1,3,7)
Štvrtok 16.10.2014
Polievka z fazuľkových strukov nakyslo (1.7)
Bezlepkové: Kurací steak s omáčkou z kuriatok,zemiakovo-mrkvové halušky (7)
Gurmán: Bravčová panenka plnená nivou, batatová kaša (1,7)
1. Pečená krkovička,červená dusená kapusta,Naša knedľa (1,3,7)
2. Kuracia roládka plnená praženicou a pórom,ryža,šalát z čínskej kapusty (1,3)
3. Buchty na pare s jahodovým džemom a vanilkovým krémom (1,3,7)
Piatok 17.10.2014
Minestrone (1,3,7,9)
Bezlepkové: Pečené kuracie stehno na kyslej kapuste,pečené zemiaky na cibuľke
Gurmán menu: Pečené teľacie stehno s omáčkou demi glace so šalotkou a rozmarínom,zemiakové pyré
1. Bravčový rezeň naopak,miešané zemiaky,kyslá uhorka (1,3)
2. Kuracie ala Artemis,ryža (1,7)
3. Syrový špíz,cestovinový šalát (1,3,7)