Soirée

Soirée večery predstavujú špeciálnu kapitolu v príbehu reštaurácie Artemis, od roku 2004. Ide o výnimočné gastronomicko-kultúrne podujatia, ktoré prinášajú nezabudnuteľné zážitky pre všetky zmysly.
Artemis Soirée

Soirée večery - plné chutí, vín a kultúry

V začiatkoch sa konali v útulných priestoroch reštaurácie či salónikov, s kapacitou do 30 hostí. Dnes už soirée večery presiahli tieto hranice a preniesli sa na zaujímavé, netradičné miesta, ktoré ponúkajú unikátnu atmosféru a vymanenie sa z bežného reštauračného stereotypu.

Soirée v Artemise

História soirée večerov sa nesie v znamení molekulárnej gastronómie, Ladies party s Adriánou Polákovou, Gentleman party, soirée na miestach s atmosférou, ako napríklad synagóga v Liptovskom Mikuláši, kaštieľ v Oščadnici, posedenia na lúke, Tsuri Fusion Artemis zamerané na ázijskú kuchyňu a rôzne príjemné spojenia gastronómie a kultúry.

Súčasťou soirée večerov bolo už mnoho vzácnych hostí, slovenská šľachtiteľka odrôd vína pani Ing. Dorota Pospíšilová, CSc., prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella, bývalý slovenský prezident Doc. JUDr. Ivan Gašparovič, CSc., Dr.h.c., vinár Jaroslav Macik, rodák z Turzovky Štefan Šimák, spisovateľ Ing. Jozef Banáš, slovenský enológ, vinár a spisovateľ Prof. Ing. Fedor Malík, DrSc. Fedor Malík, herec Ing. Jaroslav Mendel, folkoristka Helena Záhradníková, vinár Roman Janoušek, akademický maliar Ondrej Zimka 3. a umelecký sochár a maliar Ondrej Zimka 4.

Viac ako večera - Zážitok

Každý soirée večer je kulinársky zostavený zážitok, ktorý spája:

  • 5 až 7-chodové menu, vytvorené tímom šéfkuchárov reštaurácie Artemis,
  • párovanie vín a nápojov ku každému chodu, s dôrazom na slovenských a českých vinárov,
  • kultúrny program s účasťou zaujímavých osobností, vinárov, umelcov či hercov.

Celá produkcia soirée večera je pod taktovkou reštaurácie Artemis, od organizácie, gastronómie, servisu až po stolovanie a výzdobu. Každý detail je precízne doladený tak, aby výsledkom bol skutočne nezabudnuteľný večer

Víno s príbehom

Výber vín zabezpečuje majiteľ reštaurácie Marcel Mikovčák, ktorý čerpá zo svojich bohatých skúseností získaných na someliérskych kurzoch, svetových výstavách vína a odborných degustáciách. Váš zážitok z jedla je tak ešte umocnený citlivým párovaním vín s príbehom a charakterom.

Chcete byť súčasťou?

Soirée večery sa konajú v nepravidelných intervaloch počas roka, každý večer je jedinečný, rovnako ako miesto, menu či hosť. Sledujte nás na sociálnych sieťach a rezervujte si miesto pri stole, kde sa stretávajú výnimočné chute, ľudia a emócie.